|
Post by Pavel on Jan 6, 2010 5:27:51 GMT -5
Otvaramo temu gdje nas možete pitati za probleme koji Vam se svakodnevno pojavljuju kod rada na Vašem kompjuteru. Napišite što Vas muèi i postavite nam ovdje pitanje. Za postavljanje pitanja stisnite "reply" ili "quick reply" Na ovom istom mjestu mi æemo Vam dati odgovor. www.hitna-pc-sluzba.hr
|
|
|
Post by Drazen on Jan 18, 2010 8:07:43 GMT -5
Poštovani, Imam slijedecu konfiguraciju pa bi me zanimalo vaše mišljenje: 1. Zbunjuje me "Bus speed" od 200MHz, pa zar to nije neka veća vrijednost? 2. Imam 4 Gb RAM-a a vide se samo 2Gb 3. Računalo je dosta sporo (radim u grafičkim programima Adobe) 4. Prije nekoliko dana pojavila se 2-3 puta uzastopna obavijest-greška: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUALNakon toga sam napravio Update Windowsa, Update drivera...i system restore. Za sada je sve ok i greška se više ne javlja. a) Što preporučate kako bih ubrzao računalo (da li postoji mjerenje odnosno test brzine?) b) da li je matična ploča kompatibilna s procesorom? Jednom riječju želim izvuci maksimum iz računala ali izgleda da ne bude išlo samo tako....ZATO TREBAM VAS !!!! CPU: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4200+ 2200 MHz Bus Speed: 200 MHz Motherboard: Gigabyte GA-M56S-S3 System: Gigabyte M56S-S3 BIOS: Award F3 Memory: 2048 MB (155ns) Sound: Realtek HD Audio output Video: NVIDIA GeForce 7600 GS Hvala na eventualno odgovoru
|
|
|
Post by GGap on Jan 19, 2010 5:22:44 GMT -5
Kod konverzije video fajlova procesor se pregrijava - do 90 stupnjeva - i slijedi shutdown. Zamijenio sam hladilo za Spire (ima pola kile bakra) i sve što sam uspio postiæi je da se zagrijava nešto sporije.
CPU: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3600+ (Brisbane) Bus Speed: 200 MHz Motherboard: Gigabyte GA-M55S-S3 Rev.2 BIOS: Award F3 Memory: 1024 MB Video: NVIDIA nForce 550
|
|
|
Post by Pavel on Jan 19, 2010 16:58:07 GMT -5
Poštovani, Imam slijedecu konfiguraciju pa bi me zanimalo vaše mišljenje: 1. Zbunjuje me "Bus speed" od 200MHz, pa zar to nije neka veća vrijednost? 2. Imam 4 Gb RAM-a a vide se samo 2Gb 3. Računalo je dosta sporo (radim u grafičkim programima Adobe) 4. Prije nekoliko dana pojavila se 2-3 puta uzastopna obavijest-greška: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUALNakon toga sam napravio Update Windowsa, Update drivera...i system restore. Za sada je sve ok i greška se više ne javlja. a) Što preporučate kako bih ubrzao računalo (da li postoji mjerenje odnosno test brzine?) b) da li je matična ploča kompatibilna s procesorom? Jednom riječju želim izvuci maksimum iz računala ali izgleda da ne bude išlo samo tako....ZATO TREBAM VAS !!!! CPU: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4200+ 2200 MHz Bus Speed: 200 MHz Motherboard: Gigabyte GA-M56S-S3 System: Gigabyte M56S-S3 BIOS: Award F3 Memory: 2048 MB (155ns) Sound: Realtek HD Audio output Video: NVIDIA GeForce 7600 GS Hvala na eventualno odgovoru Kompjuter je najèešæe spor zato što je natrpan sa raznoraznim potrebnim i nepotrebnim programima koji se uvijek ukljuèuju kada se pokrene kompjuter. Može se ubrzati na taj naèin da se neki od ovih programa iskljuèe a neki koji su štetni i pobrišu. Zaèudili bi se koliko takve stvari mogu utjecati na rad kompjutera. To je slièno kao kod automobila kada imate nejednako i nedovoljno napumpane gume. Auto se ljulja, nestabilan je, pliva, zanosi se a treba samo gume napumpati. www.hitna-pc-sluzba.hr
|
|
|
Post by Pavel on Jan 19, 2010 17:06:38 GMT -5
Kod konverzije video fajlova procesor se pregrijava - do 90 stupnjeva - i slijedi shutdown. Zamijenio sam hladilo za Spire (ima pola kile bakra) i sve što sam uspio postiæi je da se zagrijava nešto sporije. CPU: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3600+ (Brisbane) Bus Speed: 200 MHz Motherboard: Gigabyte GA-M55S-S3 Rev.2 BIOS: Award F3 Memory: 1024 MB Video: NVIDIA nForce 550 Ako ste taj kompjuter kupili gotov sastavljen u nekoj trgovini ne može niti biti puno bolji. Zašto? Zato što ih trgovci u velikoj veæini sluèajeva sastavljaju od jeftinih nekvalitetnih djelova iz rinfuze a to nikad ne radi dobro,pregrijava se, izbacuje plavi ekran, blokira se i ne traje dugo. Ako hoæete imati dobar kompjuter treba kupiti djelove pakirane u kutiji i složiti ga kod Vas doma da bi bili sigurni da ih imate zaista ugraðene. Tako jedino mi radimo i svi naši kompjuteri su sposobni izdržati dugotrajno velika optereæenja. Više na: www.hitna-pc-sluzba.hr/bigone.html
|
|
|
Post by zvonimir povi on Feb 2, 2010 3:49:14 GMT -5
Imam slijedeèi problem. Zima je,prèkam po raèunalu,programima,znam da neznam. Izmeðu ostalog prestao se ukljuèivati antivirusni program "AVIRA" Izbrisao sm ga u Cotrl panelu. Obzirom da sam imao i drugih problema kasnije sam napravio SISTEM RESTORE. S vremenom sam sve dotjerao kako tako u red, ali "AVIRA" se pojavila u CONTROL PANELU te se pojavljuje na desktopu prilikom ukljuèenja raèunala. Neaktivna je i nemogu je više izbrisati. (C:programfiles-avira-antivir-desktop. CCPLG.XML. Kako da to sve izbrišem
Zvonimir Poviæ
|
|
|
Post by Pavel on Feb 3, 2010 13:52:24 GMT -5
Imam slijedeèi problem. Zima je,prèkam po raèunalu,programima,znam da neznam. Izmeðu ostalog prestao se ukljuèivati antivirusni program "AVIRA" Izbrisao sm ga u Cotrl panelu. Obzirom da sam imao i drugih problema kasnije sam napravio SISTEM RESTORE. S vremenom sam sve dotjerao kako tako u red, ali "AVIRA" se pojavila u CONTROL PANELU te se pojavljuje na desktopu prilikom ukljuèenja raèunala. Neaktivna je i nemogu je više izbrisati. (C:programfiles-avira-antivir-desktop. CCPLG.XML. Kako da to sve izbrišem Zvonimir Poviæ Antivirusni program se obièno prestane ukljuèivati i updatirati onda kada ga neki njemu nepoznati virus bilo novi ili onaj kojega ne može prepoznati zaobiðe i prva stvar koju napravi je onesposobljavanje antivirusnog programa na prije spomenut naèin s èime se virus štiti da ga antivirusni program ne pronaðe i odstrani. Tako da kod Vas postoji sumnja da imate nekog virusa. System restore najèešæe ne pomaže puno jer promjena koja nastane u sistemu je èesto puta toliko duboka da je vraæanje sustava ili onemoguæeno ili se s njime ne postiže željeni rezultat. Kako da obrišete ostatke Avire? Pogledajte da li je Avira predvidjela takve situacije i da li su napravili neki removal tool. Ako to nemaju onda sami ne možete nešto puno napraviti jer se radi o usko struènom podruèju gdje treba poznavati stotine fileova pa i više što èak i mnogi ljudi iz informatièke struke ne znaju i onda si pokušavaju pojednostaviti posao na naèin da sve sruše i formatiraju pri èemu ne trebaju znati nikakve sitnice niti razbijati glavu što je uzrok problema i nadaju se da æe na taj naèin uspjeti rješiti i problem koji ih muèi. Problem je u tome što je to obiman posao i dugo traje i predstavlja doslovce generalku što znaèi da je taj naèin popravljanja skup. Ništa ne ostaje na svom mjestu. Poslije ponovnog postavljanja treba još i neke druge stvari napraviti i koje nisu obuhvaæene sa podizanjem Windowsa kao i razna podešavanja i zbog svega toga rješavanje svakog problema sa rušenjem Windowsa nije uopæe prihvatljivo a pogotovo ne kod novijih verzija Windowsa (XP ,Vista ,7 ) gdje je taj posao zbog njihove velièine posebno obiman i kompliciran. Mi to rješavamo na potpuno drugaèiji naèin od svih ostalih sa selektivnih brisanjem i iskljuèivanjem nepotrebnih fileova i programa s èime se rastereæuje procesor, oslobaða memorija, èisti disk i skraæuje vrijeme rješavanja koje kod nas najèešæe iznosi 1,5 - 2 sata s èime se poveæava naša produktivnost i smanjuje cijena na veæini prihvatljivi 200 - 300 kn po intervenciji s èime struèno održavanje kompjutera postaje dostupno i kuænim korisnicima raèunala. www.hitna-pc-sluzba.hr
|
|
|
Post by nela on Mar 8, 2010 4:40:01 GMT -5
Pomozite mi odraditi èini mi se jednostavan kvar. Ne radi mi dva od tri USB ulaza. Da li to mogu sama ?
|
|
|
Post by Pavel on Mar 21, 2010 15:32:01 GMT -5
Pomozite mi odraditi èini mi se jednostavan kvar. Ne radi mi dva od tri USB ulaza. Da li to mogu sama ? Ako su svi USB portovi iza onda je kvar na matiènoj ploèi a ako su na prednjoj strani kuæišta a zadnji rade onda nisu spojeni kablovi. Ako se radi o USB portovima na laptopu bez obzira na stranu vjerojatno je ploèa i takav popravak je obièno neisplativ. Cijena ploèe za laptop može biti i više od 1500 kn.
|
|
|
Post by Komsomolac on May 1, 2010 7:54:48 GMT -5
Problem je sledeći:
Jedan moj drug kojeg sam upoznao u Vorkuti daleke 1968. godine, sad živi u Magadanskoj oblasti ali to nije bitno (ili možda je?) poslao mi je prvomjasku čestitku na sovjetskoj ćirilici. Samo što sam pročitao što mi je napisao ekran mi je poplavio (inače imam krasnu, crvenu tapetu) i računalnik se samoresetirao. Da li je to zbog nekog filtera možda?
Napominjem da računalnik nije sovjetske proizvodnje.
Kako da spriječim daljnje provokacije buržujskih kapitalističkih svinja?
Hvala i drugarski pozdrav!
Sergej
|
|
|
Post by Pavel on May 19, 2010 2:47:45 GMT -5
Problem je sledeći: Jedan moj drug kojeg sam upoznao u Vorkuti daleke 1968. godine, sad živi u Magadanskoj oblasti ali to nije bitno (ili možda je?) poslao mi je prvomjasku čestitku na sovjetskoj ćirilici. Samo što sam pročitao što mi je napisao ekran mi je poplavio (inače imam krasnu, crvenu tapetu) i računalnik se samoresetirao. Da li je to zbog nekog filtera možda? Napominjem da računalnik nije sovjetske proizvodnje. Kako da spriječim daljnje provokacije buržujskih kapitalističkih svinja? Hvala i drugarski pozdrav! Sergej To je najvjerojatnije zbog virusa kojih ima izrazito puno na njihovim mrežama i opæe je poznata da nigdje neæete tako lako dobiti virusa kao na ruskim stranicama uglavnom zbog slabog održavanja i nadzora. www.hitna-pc-sluzba.hr
|
|
|
Post by PCExtreme Team on Aug 2, 2010 3:39:01 GMT -5
Kod konverzije video fajlova procesor se pregrijava - do 90 stupnjeva - i slijedi shutdown. Zamijenio sam hladilo za Spire (ima pola kile bakra) i sve što sam uspio postiæi je da se zagrijava nešto sporije. CPU: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3600+ (Brisbane) Bus Speed: 200 MHz Motherboard: Gigabyte GA-M55S-S3 Rev.2 BIOS: Award F3 Memory: 1024 MB Video: NVIDIA nForce 550 Odgovori hitne sluzbe je vise nego na nivou profesinalizma to ti je zato kaj si ga kupio u ducanu a ne kod nas Kave to veze ima s icime? Ovako provjeri naravno ako se razumijes u to dali je novi cooler za cpu postavljen kako treba, demontiraj ga promjeni pastu i postavi ponovo sa takvim coolerom nebi smio imati problema sa pregrijavanjem nikako i greska je ili u montazi ili u cooleru tj ventilatoru koji iz nekog razloga ne postize dovoljan br okretaja da bi ohladio CPU a to opet moze voditi i do MBO tj djela koji mjeri temperaturu i po potrebi povecava br okretaja ventilatora na cooleru osim u slucaju ako sam cooler nema potenciometar kojim sami mozete regulirati brzinu tj snagu hladjenja od minimalne u standby, srednje pri klasicnom koristenju te najace pri velikim opterecenjima za cpu. U svakom slucaju bilo bi dobro da vam to pogleda netko tko se razumije siguran sam da je rjesenje jednostavno te da ce sama demontaza promjena paste i pravilno postavljanje rjesiti problem. Ljep pozdrav PC-Extreme Team
|
|
|
Post by neodoljivi1 on Sept 1, 2010 7:16:18 GMT -5
Pomozi tko može! Totalni sam laik! Imam HP 6720 laptop koji je star skoro 2 godine i nikada nije èišæen mi se smrzava kada pristupim wireless HT-ovom internetu i nakon toga je moguæe samo reset-irati laptop na silu. Veæ neko vrijeme mi je dosta usporen i kada hoæu ugasiti zvukove on se opet smrzava. Juèer sam ga defregmentirao, ali ništa. Pokušao sam skinuti besplatni antivirusni program Trend Micro i uspio nakon nekoliko reset-iranja i ponovnog paljenja laptop-a. Nakon instaliranja programa trebalo ga je update-ati ali to nikako nisam uspio jer se stalno smrzavo. Prilikom instalacije Trend Micro tražio me da deinstalira AVG kojem je tako i isteklo probno razdoblje korištenja. Da li imam neki brutalan virus. Molio bih znalce da mi detaljno pojasne što bih trebao napraviti osim možda kupiti novi laptop !? Unaprijed hvala!
|
|
|
Post by Pavel on Sept 12, 2010 5:46:05 GMT -5
Kod konverzije video fajlova procesor se pregrijava - do 90 stupnjeva - i slijedi shutdown. Zamijenio sam hladilo za Spire (ima pola kile bakra) i sve što sam uspio postiæi je da se zagrijava nešto sporije. CPU: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3600+ (Brisbane) Bus Speed: 200 MHz Motherboard: Gigabyte GA-M55S-S3 Rev.2 BIOS: Award F3 Memory: 1024 MB Video: NVIDIA nForce 550 Odgovori hitne sluzbe je vise nego na nivou profesinalizma to ti je zato kaj si ga kupio u ducanu a ne kod nas Kave to veze ima s icime? Ovako provjeri naravno ako se razumijes u to dali je novi cooler za cpu postavljen kako treba, demontiraj ga promjeni pastu i postavi ponovo sa takvim coolerom nebi smio imati problema sa pregrijavanjem nikako i greska je ili u montazi ili u cooleru tj ventilatoru koji iz nekog razloga ne postize dovoljan br okretaja da bi ohladio CPU a to opet moze voditi i do MBO tj djela koji mjeri temperaturu i po potrebi povecava br okretaja ventilatora na cooleru osim u slucaju ako sam cooler nema potenciometar kojim sami mozete regulirati brzinu tj snagu hladjenja od minimalne u standby, srednje pri klasicnom koristenju te najace pri velikim opterecenjima za cpu. U svakom slucaju bilo bi dobro da vam to pogleda netko tko se razumije siguran sam da je rjesenje jednostavno te da ce sama demontaza promjena paste i pravilno postavljanje rjesiti problem. Ljep pozdrav PC-Extreme Team Ima to veze sa kvalitetom ugraðenih djelova i to je jako velika stvar. Ako je kompjuter sastavljen od loših djelova neæete Vi nikad od njega nešto napraviti sa pastom ili bez paste. Mi radimo drugaèije. Izmeðu dobrih djelova biramo bolje, uskladimo ih i sigurno ih i namontiramo unutra i sve to pokažemo èovjeku i ljudi vjeruju onome što sami vide a onda vjeruju i nama da i radimo ono što govorimo i to je osnovna stvar u poslu - povjerenje. To stvara jedan poseban odnos izmeðu stranke i tvrtke i donosi preporuke i dalje širenje posla. Mi to imamo. Imate li i Vi?
|
|
|
Post by Marinela on Dec 14, 2010 2:30:11 GMT -5
Lijepi pozdrav svima.
Moj problem nije komp. veæ povezivanje laptopa putem wirelessa na internet.
Dakle, raèunalo je spojeno žièno na router a lapop povezujem bežièno. Jednom uspijem a drugi puta ne, jednom piše da je povezan i da je signal odlièan a drugi puta da zahtijeva network adresu. Kada resetiram router onda se poveže bez problema , ali nakon par dana opet ista pjesma. Ima li to veze sa IP adresom (mislim da na routeru nije stalna). Treba li nešto podešavati u postavkama routera ili?
Napominjem da je laptop službeni i da nemam administratorske ovlasti
|
|